Webbplatsens överlägg

Mat för utkörning

När man erbjuder mat för utkörning är det viktigt att man kan leverera snabbt och säkert. För att maten ska hålla sig fräsch är det bra att förpacka den i lådor som håller värmen under färden, framförallt om det är kyligare ute när transport sker.

Förutom att se till att maten förvaras bra under transporten så behöver även bilarna som ska köra ut maten vara i gott skick. Här är några tips att tänka på vid inköp av bilar för utkörning av mat:

Storlek på bil

En mindre bil är att föredra när man ska använda den för att köra ut mat. Dels så behövs endast plats för en chaufför och maten och dels så behöver man kunna parkera även på små ytor. Storleken på bil är därför en stor avgörande faktor när man ska köpa in bilar för utkörning av mat.

Service

Missa inte service på era bilar. Vi rekommenderar adbildelar.se för att boka in bilservice med jämna mellanrum så att era bilar alltid är i gott skick. På så sätt minskar ni risken för att någon bil blir stående på grund av att den går sönder och ni missar försäljningar.

El eller bensin

Många funderar över valet av el eller bensin när det kommer till företagsbilar. Här handlar det mycket om hur långa sträckor som ska köras och hur möjligheterna till laddning ser ut. Har ni mycket körningar kan det vara svårt att få tid för laddning mellan varje körning och då behöver bilen klara sig på en laddning under hela den period när utkörningar sker. Är ni osäkra på om detta kommer att räcka med en laddning så välj en bensinbil. Ni vill inte ringa kunder och avboka redan lagad mat för att bilen har slut på el.